Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار رحیمی راد تدوینگر و دستیار تدوین سینما و تلویزیون معتقد است که یک سری از کار ها زمان ندارد و به این خاطر که تدوین آخرین مرحله سریال یا فیلم است تمام دیرکرد ها آخر سر به دست تدوینگر می رسد و او مجبور است که در حداقل زمان ممکن اثر را به پروسه پخش برساند به همین دلیل همیشه این محدودیت زمانی وجود دارد و باید بهینه کاری صورت بگیرد تا در کمترین زمان ممکن بیشترین کیفیت را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این ها تدوینگر تا حد مشخصی می تواند روی ماده و محتوای اولیه اثر کار کند و به نسبت این توانایی را دارد که کار را بهتر یا بدتر کند.

شهریار رحیمی راد که به عنوان عنوان‌بندی (تیتراژ)، تدوینگر و دستیار تدوین سینما و تلویزیون، در آثاری همچون سریال تلویزیونی «چک برگشتی»، «نقطه سر خط»، «در حاشیه 2»، «ستایش»، «عطسه»، «ماه و پلنگ»، «شوخی کردم» و.... فعالیت داشته است در پاسخ به این سوال که تدوینگر به عنوان کارگردان نهایی اثر چقدر می تواند در کلیت کار با توجه به اینکه اخیرا در برخی از سریال های تلویزیونی افت کیفیت تدوین و کم دقتی در تدوین دیده می شود به گونه ای که در برخی مواقع راکورد ها حفظ نمی شود موثر باشد ؟ به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: اول از همه باید گفت اهمیت یک پروژه توسط تهیه کننده و کارگردان اثر تعیین می شود ولی جدا از این مسائل مسئولیت تدوینگر ایجاب می کند که هر کاری را به نسبت تعهدش انجام دهد و تولید کند اما متاسفانه یک سری از کار ها زمان ندارد و به این خاطر که تدوین آخرین مرحله سریال یا فیلم است تمام دیرکرد ها آخر سر به دست تدوینگر می رسد و او مجبور است که در حداقل زمان ممکن اثر را به پروسه پخش برساند به همین دلیل همیشه این محدودیت زمانی وجود دارد و باید بهینه کاری صورت بگیرد تا در کمترین زمان ممکن بیشترین کیفیت را داشته باشیم. متاسفانه این روز ها به دلیل زمان ناکافی و محدودیت بودجه بیش از پیش این مشکلات رخ می دهد.

این تدوینگر در این خصوص که آیا تدوینگر کاربلد می تواند یک کار ضعیف یا متوسط را نجات دهد بیان کرد: متریال و ماده خام همیشه در همه کاری مهم است و تدوین نیز از این امر مستثنی نیست. قاعدتا تدوینگر تا حد مشخصی می تواند روی ماده و محتوای اولیه اثر کار کند و به نسبت این توانایی را دارد که کار را بهتر یا بدتر کند و در هر دو صورت مسئله ی تعیین کننده این است که ماده اولیه که همان تصاویر گرفته شده از بازیگر، داستانی که بر اساس آن فیلم یا سریال به ساخت رسیده است هستند بتواند این قابلیت ها را به او بدهد یعنی نمی توان از یک اثر سینمایی یا تلویزیونی که ضبط درستی نداشته و به آن خوب پرداخته نشده است شاهکار هنری به دست آورد.

رحیمی راد در پاسخ به این سوال که آیا تدوینگر در مرحله پایانی می تواند با برداشت و نماهای مناسب از بازیگران روی بازی آن ها نقش داشته باشد اظهار کرد: صد درصد این امکان وجود دارد. برای من چندین دفعه این اتفاق رخ داده است و طبیعتا هر تدوینگر دیگری نیز این مسئله را تجربه کرده و با این امر آشنا است که بازیگر در هنگام ایفای نقش اشتباهاتی داشته است و دچار تق و ترقی معکوس شده است و به جای اینکه به روند داستان کمک کند به نقاطی از اثر با حس و حال نادرستی که دارد ضربه می زند که تدوینگر با حذف کردن آن بخش و تاکید روی قسمتی که به صورت درست به ایفای نقش پرداخته است فیلم یا سریال روی روال می افتد و اینجاست که هوشمندی تدوینگر نشان می دهد می تواند از یک بازیگر تصویری را در خدمت داستان در بیاورد. اما همه این مسائل نیازمند و مستلزم زمان کافی، تعهد و تجربه یک تدوینگر است.

این دستیار تدوین در این خصوص که چرا این روز ها تدوین بسیاری از سریال ها به دست اپراتور ها سپرده شده و در پلان ها بهم ریختگی و ضعف چیدمان به چشم می خورد تصریح کرد: دلیل اول آن  کمبود هزینه و نداشتن زمان مناسب است که خواستار این هستند تا در اولین زمان و با کمترین هزینه به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند که به نظر من چنین اقدامی بازی دو سر باخت محسوب می شود و آثاری که ساخته می شود کم بیننده خواهد بود و در نتیجه آینده ای نیز نخواهد داشت. اگر فقط پخش آنلاین را در نظر بگیریم متوجه می شویم به جای اینکه اثر روز به روز بهتر شود و اوج بگیرد رفته رفته درحال سقوط است و به همین دلیل بینندگان رقبتی به دیدن آثاری که ساخته می شود ندارند. اپراتور تا حد مشخص کاری از دستش بر نمی آید و لازم است که بخشی از تعهدات به فردی سپرده شود که از این موارد سر در می آورد تا برای ما بازگشت سرمایه داشته باشد.

شهریار رحیمی راد در پایان و در پاسخ به این سوال که چه دلیلی دارد گاهی برخی از تدوینگران در جریان روند داستان قرار نمی گیرند و بر اساس اوراق منشی صحنه تدوین انجام می دهند خاطرنشان کرد: به نظر من چنین مسئله ای موازی کاری است اگر به کار یک تدوینگر نگاه کنید متوجه می شوید که این فرد امکان دارد در آن واحد حدود 5 کار را تحویل بگیرد 3 تای آن سینمایی و 2 تای دیگر سریال باشد که اگر بعد از مهر ماه و آبان ماه که شروع کار برای جشنواره فجر است این تداخل را رقم بزند یکی از آثار رسما حیف و میل می شود یعنی یک تدوینگر به جای اینکه یک فیلمنامه 1500 صفحه ای را بخواند به برگه های منشی صحنه و روندی که دستیاران او در کار تدوین رقم می زنند بسنده می کند و به غیر از آن هیچ کار دیگری انجام نخواهد داد و از تجارب خود مایه نمی گذارد که در نتیجه از آن 5 اثر حدود 3 اثر با کیفیت کم ارائه می شوند و آن 2 اثر اصلی که ممکن است درآمد زیاد یا اسم بهتری برای شخص داشته باشد به بهترین نحو به سرانجام می رسد. اما گاهی در برخی از آثار آنقدر وحدت و یگانگی وجود دارد که نتایج پایانی بسیار عالی خواهد بود و به هیچ عنوان قابل مقایسه با آثار دیگر نیست و نخواهد بود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر بودجه مشکلات بازی سرمایه درآمد تلویزیون چک سرمایه سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر برنا فیلم تدوین سینما سریال اپراتور تدوینگر زمان ممکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۹۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه یک تهران گفت: با هدف کاهش معضلات زیست محیطی و حفظ منابع آب‌های زیرزمینی، کارواش‌های منطقه یک تهران ساماندهی شد.

احسان صفایی افزود: ۲۳ کارواش شناسایی شدند که ۹ مورد متعلق به اماکن نظامی و ۱۳ مورد متعلق به اشخاص حقیقی هستند.

وی گفت: برابر تعامل انجام شده با شرکت آب و فاضلاب همه کارواش‌های اشخاص حقیقی به جز یک مورد که مجهز به شبکه تصفیه فاضلاب بود ملزم به اتصال به شبکه تصفیه فاضلاب شهری شدند.

معاون شهردار منطقه یک به دیگر معضلات کارواش‌ها اشاره کرد و گفت: بهره برداری بی رویه و غیر مجاز از چاه‌های آب و سفره‌های آب زیرزمینی از دیگر معضلات است که در این خصوص نیز ۶ مورد چاه غیر مجاز توسط شرکت آب منطقه‌ای شناسایی شدند که از این تعداد ۲ چاه غیر مجاز طی مراحل قانونی مسدود و ۴ مورد دیگر نسبت به اخذ مجوز از شرکت مذکور اقدام کردند.

او درباره کارواش‌های متعلق به اماکن نظامی نیزگفت: ضمن انجام مکاتبه با امور نهادها، سازمان‌ها و نیرو‌های مسلح مکاتبه و جلسات مشترکی با نمایندگان در اینباره برگزار شد.

دیگر خبرها

  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • درخشش تکواندوکاران کرمانی در المپیاد استعداد‌های برتر منطقه ۶ کشو
  • لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم